​Askespredning over havet​

Få hjælp til en smuk og personlig afsked​

​Askespredning kan være en utrolig personlig og smuk måde at tage afsked med den efterladte på. At sprede aske betyder, at den afdødes aske bliver spredt ud til søs – det vil sige enten på havet eller i større fjorde eller bugter.​ Hos Herning Begravelsesforretning varetager vi begravelser og bisættelser i Herning, Lind, Ikast, Gellerup og omegn, og vi hjælper dig gerne med ansøgning om spredning af aske.

Regler for askespredning i Danmark

Der er en række regler i forbindelse med spredning af aske, som skal overholdes. Det skal foregå mindst 200 meter fra land, hvilket betyder, at det ikke er tilladt at sprede aske andre steder end over havet. Askespredning i skov eller egen have er dermed ikke tilladt.​

​​

I stedet kan man for eksempel sejle ud i en båd og sprede asken, eller man kan spørge, om man kan få lov til at strø den ud fra en færge. Den medtagne urne må ikke sænkes i havet – asken skal strøs fra vandoverfladen, og urnen skal derefter destrueres. Den afdøde skal som udgangspunkt selv have ansøgt om askespredning på havet. Dette gøres enten ved at udfylde blanketten ”Spredning af aske over åbent hav” på borger.dk eller ved at tilkendegive sit ønske på et almindeligt stykke papir.​

​​Kravet om en skriftlig ansøgning kan dog fraviges, hvis der ikke hersker nogen som helst tvivl om, at det var den afdødes ønske. I sidste ende er det dog begravelsesmyndigheden, der træffer en afgørelse om, om kravet om en skriftlig ansøgning kan fraviges.

Hvad koster askespredning?

Priserne for askespredning er som udgangspunkt de samme, som hvis den afdøde skulle bisættes i urnen. Du kan finde vores priser her. Derudover skal der tillægges omkostninger forbundet med for eksempel at anskaffe sig en båd eller tage en færgeovergang.

Kontakt os for en uforpligtende snak om mulighederne

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 97 12 23 26 eller e-mail s.moesgaard@mail.tele.dk til en uforpligtende snak om de forskellige muligheder, der er i forbindelse med en bisættelse og askespredning til søs.​

Kontakt vores bedemænd for begravelseshjælp​

Hos Bedemand Moesgaard og Herning Begravelsesforretning kan vi håndtere stort set alle praktiske opgaver ved en begravelse. I forbindelse med den første samtale med vores bedemand, får du altid et prisoverslag med hjem​. 

Vi har ingen fast kontortid, men vi svarer altid på telefonen. ​Du kan træffe os på 9712 2326, eller du kan skrive til os på e-mail.

​Søren Moesgaard & Birgit Moesgaard

Få et uforpligtende tilbud​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Om firmaet

Herning Begravelsesforretning

v/ Birgit og Søren Moesgaard

Brug af certificeret bedemand

Kontaktoplysninger

Telefon: 9712 2326

E-mail: s.moesgaard@mail.tele.dk

SoMe: Facebook

Find vej

Møllegade 39,  7400​ Herning

Klik her for rutevejledning

CVR: 17780190