Guide - når dødsfaldet sker

Der er mange ting, som skal klares, når der sker dødsfald. En læge skal udfærdige en dødsattest, før afdøde kan lægges i kisten. Vi anbefaler at kontakte en bedemand hurtigst muligt.


​Herning Begravelsesforretning tilbyder hjælp i forbindelse med dødsfald til alle kunder, for eksempel fra området omkring Herning, Ikast og Brande.

Der er nemlig en mange praktiske forhold efter et dødsfald, der enten skal planlægges eller besluttes, og det er godt at få styr på så tidligt i forløbet som muligt.

​Information til myndigheder om dødsfald

​​Når der sker et dødsfald, skal de offentlige myndigheder have besked herom. Denne opgave kan vi varetage, så du blot skal fokusere på at få taget en smuk afsked.

​Vi rådgiver desuden omkring psykologhjælp og sorggrupper. Vi kan rådgive dig inden for muligheden for økonomisk tilskud til begravelsen og andre ting, som kan være relevante for dig,

​Vi kan give dig et prisoverslag på de ydelser, du ønsker, så du fra start har overblik over de økonomiske forhold.

Højtideligheden - bisættelse eller begravelse

​​Ved dødsfald skal der blandt andet tages stilling til, om der skal foretages en bisættelse eller begravelse. Du skal med andre ord beslutte, om afdøde skal jordbegraves eller bisættes ved ligbrænding, efter afdødes ønske.

​Begravelseshandlingen skal finde sted senest otte dage efter et dødsfald. Alle skal i jorden på en kirkegård, uanset trossamfund. Man kan dog også vælge, at asken skal spredes over havet.

Du er altid meget velkommen til at ringe til os på telefon s.moesgaard@mail.tele.dk, hvis der er sket et dødsfald blandt dine nærmeste. 

​Læs mere på nedenstående links:

http://www.bedemand.dk/brochurer/naar-nogen-doer/

http://www.bedemand.dk/ved-doedsfald/guide-efterladte/

Søren Moesgaard & Birgit Moesgaard

I 2014 valgte vi at blive certificeret som bedemand, 

og er områdets eneste

ISO9001 godkendte bedemænd​

Herning Begravelsesforretning

v/ Birgit og Søren Moesgaard

Møllegade 39, 7400 Herning

Telefon: 97 12 23 26

​​E-mail: s.moesgaard@mail.tele.dk